Vízum pro Nevadu

Publikováno: Sep 04, 2019, Upraveno: Jul 25, 2019 | Tagy: USA Visa, USA vízové požadavky, Žádost o vízum USA

Úvod

Tento článek poskytuje informace o získání ESTA nebo víza pro Nevadu pro jedince cestující za obchodními nebo turistickými účely.

Přehled víz a ESTA

Než přijedete do Nevady z jiné země, ujistěte se, že jste porozuměli programu bezvízového styku (VWP) a jeho fungování. VWP v zásadě umožňuje občanům zúčastněných zemí cestovat do Nevady bez víz na dobu 90 dnů nebo méně, tito lidé však musí před cestou splnit určité požadavky. Požadavky zahrnují platný elektronický pas po celou dobu vaší cesty do a z Nevady. Abyste mohli cestovat bez víza, musíte také před přijetím na palubu letadla nebo lodi získat schválení prostřednictvím elektronického systému pro cestovní povolení (ESTA), musíte cestovat se schváleným dopravcem a mít také zpáteční letenku.

Také můžete získat turistické vízum pro vstup do Nevady. Turistické vízum je také známé jako vízum kategorie B. Budete muset vyplnit formulář žádosti nazvaný DS-160 a obstarat si pasovou fotografii. Také si budete muset naplánovat rozhovor, který se obvykle koná na americkém konzulátu nebo velvyslanectví v zemi, ve které žijete. Při plánování svého pohovoru na velvyslanectví budete muset zaplatit poplatek za žádost DS-160 ve výši 160 USD, který je nevratný.

Při plánování výletu do Nevady pamatujte na to, že při své cestě na vízum kategorie B nebo při bezvízovém styku nebudete oprávněni pracovat pro zaměstnavatele z USA.

Program bezvízového styku ESTA (ESTA)

Program bezvízového styku ESTA (Electronic System for Travel Authorization) je navržen tak, aby usnadnil vstup do USA držitelům pasů ze zemí bez vízové povinnosti bez nutnosti žádat o vízum. Každý, kdo zamýšlí navštívit Nevadu na dobu kratší než 90 dnů, ať již za účelem podnikání, cestovního ruchu, lékařského vyšetření nebo za tranzitními účely, má nárok na osvobození od vízové povinnosti ESTA. Osvobození od vízové povinnosti ESTA je platné po dobu až dvou let od data vydání nebo od data vypršení cestovního pasu, podle toho, co nastane dříve. Některé další požadavky musí být splněny pro to, aby byl jednotlivec způsobilý pro program bezvízového styku ESTA. Jedná se o tyto požadavky:

Povolené obchodní cíle

  • Konzultace s obchodními partnery
  • Účast na odborné, obchodní, vědecké nebo vzdělávací konferenci nebo konvenci
  • Období výcviku, který nepřesahuje 90 dní a za který nepřijímáte žádné odměny (s výjimkou případných vedlejších výdajů během Vaší návštěvy)
  • Sjednávání smlouvy

Povolené účely cestovního ruchu

  • Cestovní ruch a volnočasové aktivity
  • Prázdniny nebo dovolená
  • Návštěva příbuzných nebo přátel
  • Lékařské ošetření
  • Účast na společenských akcích, které požádají služební, bratrské nebo společenské organizace
  • Účast na amatérských sportovních, hudebních nebo podobných soutěžích a událostech
  • Účast na krátkém studijním programu pro rekreační účely, který se nezapočítává do získaných kreditů v rámci daného studijního programu, například čtyřdenní kurz malování během dovolené

Cestování není povoleno v rámci programu bezvízového styku

  • Akademické studium, které se započítává de získaných kreditů v rámci daného studijního programu
  • Placené zaměstnání
  • Práce jako zahraniční novinář, ať už pro televizi, tisk, rádio, film nebo jiná média

Další požadavky

  1. Návštěvníci musí být oprávněni podle předpisů ESTA cestovat bez víz do USA buď za turistickými, nebo obchodními účely (ESTA je automatizovaný on-line systém Ministerstva vnitřní bezpečnosti (DHS), celní a hraniční ochrany (CBP), který určuje, zda je osoba způsobilá pro vstup do USA.
  2. Pouze ti jednotlivci, kteří cestují na základě schváleného námořního nebo leteckého itineráře, mohou vstoupit do USA na základě povolení ESTA.
  3. Chce-li jedinec získat povolení pro systém ESTA, nesmí mít žádné předchozí zamítnutí přechodu přes hranice. Proto na toto oprávnění nemají nárok osoby, jejichž žádost o vízum do USA byla dříve zamítnuta.
  4. Musíte vlastnit elektronický cestovní pas.

Obchodní víza, turistická víza a návštěvnická víza

Jednotlivci, kteří nemají nárok na bezvízový styk ESTA nebo mají v úmyslu zůstat v USA delší než 90 dní, budou potřebovat turistické vízum B2, obchodní vízum B1 nebo návštěvnické vízum B1-B2. Jedná se o samostatné kategorie víz pro návštěvníky, které jsou klasifikovány podle účelu návštěvy.

  • Kategorie B1 – platí pro jedince, kteří zemi navštěvují pro účely obchodu, setkání s obchodními partnery nebo vyřízení pozůstalosti.
  • Kategorie B2 – platí pro rekreaci, turistiku, dovolenou a další účely návštěvy.

Žádost o vízum

Pro žádost o vízum je stanoven postup, který musí být dodržen. Postup se může lišit v závislosti na zemi, ve které bydlíte.

  1. Nejprve musí být vyplněn online formulář žádosti o vízum DS-160. Po úspěšném dokončení žádosti se dostanete na stránku s potvrzením; tu je potřeba vytisknout, jelikož je nezbytné, abyste si s sebou přinesli na pohovor.
  2. Za druhé, musíte si domluvit pohovor. Po získání víz si musíte sjednat schůzku za účelem pohovoru na velvyslanectví nebo na konzulátu USA ve vaší zemi pobytu. Pak musíte vyčkat na telefonický hovor od pracovníka velvyslanectví. Neexistuje fixně stanovený čas, za který obdržíte hovor od vízového úřadu; může se tak stát kdykoli. Tato doba závisí na faktorech, jako je kategorie víza, vaše lokalita a období roku: proto doporučujeme, abyste o vízum zažádali v dostatečném předstihu.
  3. Přiložte požadované doklady: a) platný pas, b) stránku s potvrzením pro formulář DS 160, c) doklad o zaplacení poplatku za podání žádosti, d) nedávno pořízenou fotografii

Po vašem pohovoru úředník rozhodne, zda jste oprávněni povolení získat. Kromě vašeho vízového pohovoru může být požadováno, abyste v případě potřeby předložili další doklady, proto je vhodné, abyste na to byli připraveni. Pokud byla vaše žádost o vízum schválena, je třeba zaplatit příslušný poplatek za vystavení víza; poté zanedlouho obdržíte svůj pas a dané vízum.

Cestovní informace o Nevadě

Většina obyvatel cestuje přes celý svět, aby navštívili toto dobře známé "Světové hlavní město zábavy". Las Vegas si od svých návštěvníků vysloužilo vysoké hodnocení díky svým možnostem zábavy pro dospělé, luxusním kasinům, nočním klubům a restauracím.

Příkladem populárních kasin, které je potřeba navštívit, je např. "The Mirage" s bujným tropickým interiérem, ale také pro svou chrlící sopku, která je součástí nočních show "oheň a láva". "Bellagio", luxusní resort s vodopády tančícími podle hudby. Chcete vycestovat do jiné země? Tak to zkuste "The Venetian", resort a kasino s italskou tématikou, kde se můžete projet na gondole malebnými italskými uličkami. No, tedy spíše přes hotelové prostředí, ale i tak je to úžasné. Ať jste kdekoli v Las Vegas, jistě natrefíte jedno z mnoha "tematických" kasin, ve kterém zkusíte štěstí a vhodíte svůj čtvrťák nebo dolar do herního automatu. Nezapomeňte se zúčastnit některé z nespočtu show, které Las Vegas nabízí, a to včetně populárního sourozeneckého pěveckého vystoupení známého jako "Donnie a Marie". V okolí Las Vegas je možné se zúčastnit i jiných aktivit, které se neomezují pouze na hazardní hry, nakupování nebo jídlo v bufetu "all you can eat".

Závěr

Nevada má rozlehlé pouště, které stojí za prozkoumání. Kempování, pěší turistika, rybaření a plavba na nedalekém jezeře Mead jsou některými z venkovních aktivit, které si můžete vychutnat. Nebo jste pro větší dobrodružství? Můžete zkusit let horkovzdušným balónem nebo na vlastní kůži vyzkoušet zážitky Richarda Pettyho a projet se závodním autem. A co návštěva populární televizní show "Hvězdy zastavárny"? Můžete se dívat, jak se natáčí. V Las Vegas je k dispozici spousta různých aktivit, nejen hazard, různé show, nakupování a noční kluby. Každý si zde přijde na své.

Pokud jste držitelem cestovního pasu ze země zahrnuté do pragramu bezvízového styku a chcete získat ESTA pro turistické, obchodní, lékařské nebo tranzitní účely, začněte se svou žádostí, nebo navštivte stránku FAQ, kde se o ESTA dozvíte více.

Zažádejte o ESTA

Podíl

FacebookTwitterGoogle+Youtube

Zažádejte o ESTA

ESTA je povolení ke vstupu, které potřebuje každý cestující, který po moři nebo letecky navštíví Spojené státy za účelem turistiky, tranzitní nebo služební cesty na dobu kratší než 90 dní.

Zažádejte o ESTA

Tweets