Potřebuji ESTA nebo vízum?

Publikováno: Jun 05, 2019, Upraveno: Jul 25, 2019 | Tagy: USA vízové požadavky, Americké vízum bylo zamítnuto, Způsobilost ESTA

Úvod

Pro cestu do USA budou zahraniční cestující potřebovat buď povolení ESTA nebo cestovní vízum. Který z těchto cestovních dokumentů bude pro cestujícího výhodnější, závisí na řadě faktorů.

Účel návštěvy

Pokud chcete navštívit Spojené státy pro turistické účely, návštěvu přátel nebo rodiny, obchodní, tranzitní, lékařské nebo podobné krátkodobé účely, měli byste zjistit, zda máte nárok na ESTA. Žádost o ESTA je mnohem jednodušší a přímočařejší proces díky tomu, že žádost o cestovní povolení může být dokončena online. Svou způsobilost k získání ESTA můžete zkontrolovat na následujícím odkazu a zjistit, zda máte cestovní pas z jedné ze 38 zemí zahrnutých v programu bezvízového styku: https://oficialni-esta.cz/potřebuji-esta-nebo-vízum.

Osobní okolnosti

Existují další faktory, jako je lékařská, trestní, imigrační a cestovní historie, které ovlivňují způsobilost žadatele k získání ESTA. Nejaktuálnější informace o těchto otázkách týkajících se způsobilosti naleznete na adrese example.com/apply, zde je možné si prohlédnou aktuální otázky týkající se způsobilosti v dolní části formuláře.

Cestovní okolnosti – schválený systém ESTA je vyžadován pouze pro cestující, kteří vstupují do Spojených států po moři nebo letecky, a proto není potřeba pro osoby, které přijíždějí po zemi z Kanady nebo Mexika.

Nezpůsobilý pro ESTA

Pokud nejste oprávněni k programu ESTA nebo chcete zůstat ve Spojených státech po dobu delší než 90 dní, budete potřebovat cestovní vízum B2 pro turistické účely nebo obchodní vízum B1 pro obchodní účely.

Možnost turistických víz

Turistické vízum B2 lze využít k návštěvě rodiny a přátel, dovolené, k léčbě nebo ke krátkému kurzu bez získání univerzitního kreditu. Turistické vízum B2 může být použiti pro pobyty trvající až 180 dní a obvykle se vydává na dobu 10 let, avšak toto se může lišit v závislosti na osobní situaci žadatele.

Možnost obchodních víz

Obchodní vízum B1 může být použito k účasti na schůzkách, vedení jednání nebo vypořádání majetku. "Obchod" organizovaný zahraničním občanem musí být přípustný v tom smyslu, že by žadatel obecně nesmí pobírat příjem z amerického zdroje při cestách na obchodní vízum B2. Obchodní vízum B1 může být použiti pro pobyty trvající až 180 dní a obvykle se vydává na dobu 10 let, avšak toto se může lišit v závislosti na osobní situaci žadatele.

Možnost tranzitních víz

Ti, kteří nejsou oprávněni k žádosti v rámci programu bezvízového styku a projíždějí přes USA do jiné destinace, budou muset požádat tranzitní vízum C-1. Ti, kteří chtějí pracovat, investovat, studovat nebo provádět jiné činnosti legálně ve Spojených státech, bez ohledu na délku jejich pobytu nebo způsobilosti k ESTA, by se měli zajímat o další informace o příslušném typu víza, který je nejvhodnější pro jejich potřeby.

Časový rozvrh procesu podání žádosti

Pokud žádáte o vízum pro cestu do USA, navštivte usa-visas.com pro více informací. Žádosti o vízum obvykle trvají 4-8 týdnů. To však závisí na lhůtách zpracování a pracovní zátěži velvyslanectví USA, kde byla žádost podána. Ujistěte se proto, že počítáte s touto lhůtou pro zpracování před rezervací cestovního itineráře přes Spojené státy nebo do Spojených států. Pro aktuální informace o čekacích lhůtách pro schůzky na velvyslanectví, imigračních vízech a jiných typech víz navštivte https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html.

Získání odborné rady

Pokud nejste oprávněni k žádosti o ESTA nebo pokud vám byla zamítnuta žádost o americké vízum, požádejte o služby zkušeného a akreditovaného imigračního právníka pro USA, abyste zjistili, zda vám někdo může pomoci při získání víza pro USA. Dejte si pozor na zavádějící tvrzení o "zaručených" vízových schématech a další taktiky, které mají za cíl podvést uživatele a získat jeho peníze.

Podíl

FacebookTwitterGoogle+Youtube

Zažádejte o ESTA

ESTA je povolení ke vstupu, které potřebuje každý cestující, který po moři nebo letecky navštíví Spojené státy za účelem turistiky, tranzitní nebo služební cesty na dobu kratší než 90 dní.

Zažádejte o ESTA

Tweets

Archiv