ESTA pro rodiny nebo skupiny cestujících

Publikováno: Nov 04, 2019, Upraveno: Nov 04, 2019 | Tagy: Aplikace skupiny ESTA, Rodina ESTA

Úvod

Pokud potřebujete povolení ESTA pro rodinu nebo skupinu cestujících, poté můžete zažádat o skupinové povolení. Pro žádost o rodinné či skupinové povolení ESTA musí být všichni cestující držiteli pasu vydaného zemí účastnící se Programu bezvízového styku.

Co je to proces skupinové žádosti o povolení ESTA?

Pokud potřebujete povolení ESTA pro rodinu nebo skupinu cestujících, můžete zažádat online. Každá žádost zabere asi 10 minut. Schválení žádosti může trvat až 72 hodin, proto by měl vedoucí skupiny naplánovat odeslání žádostí v dostatečném předstihu před odjezdem do USA. Vyhnete se tak potížím a zdržení vyplývajících z čekajících nebo odmítnutých žádostí.

Co musím udělat pro žádost o rodinné či skupinové povolení ESTA?

Díky skupinové žádosti můžete zažádat o povolení až pro 50 cestujících, kteří spadají pod jednu platbu. Žadatelé nemusí cestovat společně. Z tohoto typu žádosti vyplývají určité výhody, jako např.:

  • Provedení jediné platby, namísto několika jednotlivých, ušetří váš čas.
  • Zobrazení a sledování stavu žádosti každého z cestujících.
  • Můžete také aktualizovat skupinu žádostí dohromady a přidávat nebo odebírat žádosti z dané skupiny. Získáte tak lepší přehled o cestovní skupině.

Co musím udělat pro žádost o rodinné či skupinové povolení ESTA?

Můžete zažádat jménem jiného cestujícího, ale musíte tento fakt při podávání žádosti uvést. Učiníte tak výběrem boxu, který je nejvíce relevantní pro třetí stranu podávající žádost jménem jiného cestujícího.

Pro přihlášení skupiny jednotlivců potřebujete získat následující informace o každém z cestujících. Žadatelé mají možnost zobrazit si před samotným podáním žádosti kompletní seznam otázek ESTA.

  • Informace o pasu – číslo pasu, země vydání pasu, státní občanství, datum vydání pasu a datum ukončení jeho platnosti – tyto informace jsou potřebné pro každého jednotlivého cestujícího.
  • Osobní informace – křestní jméno (včetně prostředního jména), příjmení, datum narození, město narození, země narození, pohlaví, jakékoli známé pseudonymy
  • Rodiče – křestní jméno a příjmení rodičů, pokud jsou známá, jinak napište “NEZNÁMÉ”
  • Kontaktní informace – řádek 1 a 2 adresy, stát/provincie/region, město, e-mailová adresa, telefonní číslo
  • Nouzové kontaktní informace v USA – křestní jméno, příjmení, telefonní číslo a e-mailová adresa kontaktní osoby. Do tohoto pole můžete uvést informace o svém hotelu v USA.
  • Kontaktní informace v USA – pokud budete pobývat v USA, je nutné uvést jméno vaší kontaktní osoby v USA, řádek 1 a 2 adresy, stát, město, telefonní číslo. Do tohoto pole můžete uvést informace o svém hotelu USA.
  • Adresa pobytu v USA – pokud budete pobývat v USA, musíte uvést řádek 1 a 2 adresy, stát a město. Do tohoto pole můžete uvést informace o svém hotelu v USA.
  • Informace o zaměstnání – pokud jste zaměstnaní, je potřeba uvést jméno zaměstnavatele, řádek 1 a 2 adresy, stát/provincii/region, město a zemi.
  • Odpovědi na otázky týkající se způsobilosti k získání ESTA – je třeba uvést žadatelovy odpovědi na všech 9 otázek týkajících se způsobilosti k získání ESTA.

I miminka potřebují ESTA?

Ano, všichni uchazeči o program bezvízového styku, nezávisle na věku, potřebují mít schválené oprávnění ESTA před vstupem na území USA. Každý z cestujících musí mít platný pas a schválené povolení ESTA vedené na jejich vlastní jméno, které splňuje požadavky ESTA na přijatelný pas. Jedinci, kteří žádají jménem celé rodiny nebo skupiny, by měli být seznámeni s pravidly o cestování do Spojených států s dětmi.

Cestující, kteří nejsou způsobilí k obdržení ESTA, nebo jim byl vstup zamítnut na základě programu bezvízového styku, si musí pro vstup do Spojených Států zažádat o vízum.

Závěr

ESTA umožňuje podání žádostí až pro 50 cestujících. Jednotlivci, kteří podávají rodinnou či skupinovou žádost, si musí obstarat pasové, osobní a cestovní informace o všech členech skupiny ještě před zahájením procesu podání žádosti.

Pokud jste držitelem pasu země účastnící se Programu bezvízového styku a přejete si získat povolení ESTA pro turistické, obchodní, lékařské nebo tranzitní účely, začněte se žádostí nebo se podívejte na často kladené otázky a zjistěte o ESTA více

Zažádejte o ESTA

Podíl

FacebookTwitterGoogle+Youtube

Zažádejte o ESTA

ESTA je povolení ke vstupu, které potřebuje každý cestující, který po moři nebo letecky navštíví Spojené státy za účelem turistiky, tranzitní nebo služební cesty na dobu kratší než 90 dní.

Zažádejte o ESTA

Tweets